Turneringen ble en suksess

Turneringen ble en suksess
Av Patrick Bakkland Gjerde 
Årets Galterud-turnering ble på mange måter en suksess for både spillere og publikum, og nå starter nedtellingen til neste års turnering. 
Det var Grue som gikk helt til topps i år, noe som de også gjorde i 2005. Og det var nettopp Grue som slo ut Vinger i semifinalen, der Patrick Holtet nok hadde et dilemma om hvilket lag kan skulle være med. Som spiller for Vinger og trener for Grue, ble det nok ikke et enkelt valg. Men den tidligere KIL-spilleren endte opp som spiller med Vinger, men Grue ble for sterke og vant 3-1. Dermed var de grønne klare for finale.

 
I den andre semifinalen møttes Kløfta og Svett, og den semifinalen ble enda jevnere enn Grue-Vinger sin. Siden den endte nemlig med straffekonkurranse, og det var guttene fra Kløfta som trakk det lengste strået og gikk videre.
 
Og dette var kanskje turneringen for de jevne kampene, siden finalen var minst like spennende som semifinalene. Kampen endte 3-2-seier til nevnte Grue etter scoringer av Herman Odden, Jon Harald Skulstad og Lars Erik Bredesen. For Kløfta scoret Aleksander Øverby begge målene, og ble også toppscorer i turneringen med fem mål. 
 
Etter 39 kamper spilt på to helger, kan turneringsleder Ole Gunnar Holen endelig pustet lettet ut. 
– Vi er fornøyd med årets turnering, men når det er sagt så er det godt å være ferdig. Eneste problemet under turneringen var vel at Sand ikke møtte opp, men eller har det ikke vært noen skader eller andre problemer, sier Holen.
Tross mange 5. divisjonslag med i turneringen, synes Holen at det ble en spennende turnering.
– Nivået var litt dårlig enn før, og grunnen til det var at mange 5. divisjonslag var med. Pulje A synes jeg var ganske bra, og det var jevne semifinaler og finale, sier turneringslederen.
– Det var gøy at Vinger vant puljen sin når det var første gang de var med i turneringen, og Kløfta scorer alltid mye mål.
Med 132 scoringer i turneringen, synes Holen at publikum fikk valuta for pengene.
– Med så mange scoringer ble det et bra snitt med antall scoringer per kamp, og dermed ble det underholdning for pengene. Men når det er sagt, forventet jeg mer folk på kampene, og det blelitt lite folk i går uten Sander i finalen. Alt i alt har det gått bra, og ingen har fått noen skader så ikke noe problemer.
– Til slutt vil jeg takke de som har hjulpet til, og takke alle som lagene som har deltat. Jeg vil også gratulere med seieren til Grue, Flisa G16 ogKIL G19, sier turneringslederen Ole Gunnar Holen til slutt.
 
 
Tall og tull
Det ble spilt 39 kamper på to helger under årets turnering. 
Det ble scoret hele 132 mål under turneringen.
Det ble kun delt ut et rødt kort i turneringen, og det gikk til KIL sin keeper Stian Olsen.
Toppscorer i turneringen ble Aleksander Øverby med fem mål som spiller i Kløfta. 
En kamp ble satt til Walk-over, og det var kampen mellom Sand IF og Lunderseter.
Vinger FK var med for første gang i turneringen, og det resulterte i en semifinale.
Dette var den 25. utgaven av Galterud-turneringen.
 
Vinnere:
Senior: Grue
Junior: Kongsvinger Fotball
Gutter: Flisa
 
Vi i Galterud vil takke alle som bidro til at dette ble en fin turnering. Vi vil takke de frivillige som stilte opp, publikum som heiet frem laget og lagene som spilte fotball fra øverste hylle. 
 
Takk for i år, og vi i Galterud håper vi får se deg i Kongsvingerhallen neste år også!

 

 

Print Friendly, PDF & Email