Kamp 30.04.14 Mot J/H

Det ble tre poeng i seriepremièren, men prestasjonen ble på det jevne.

Endelig hadde dagen kommet og det var duket for den første kampen i 5. divisjon for Galterud. Men det ble ingen stor kamp fra Galterud sin side, kanskje mye takket være premièrenerver. Men tross det kom det en tidlig scoring for Galterud. En lang ball blir slått inn i feltet, og i en duell med keeper vinner Ronny Wilberg ballen og stanger inn den første scoringen for året.

Etter scoringen blir kampen preget av mange dårlige pasninger og lite bevegelser, som resulterer i lite målsjanser for oss. I første omgang skaper vi noen halvsjanser, spesielt etter innlegg fra Johnny Trøsberget på høyre kanten. Men noen minutter før pause flyttet vi opp folk på dødball, og en av de var Martin Tangen. Fredrik Lindberg slår inn et frispark på 30 meter som treffer hode til Tangen og går i ball.

Noe av det siste som skjedde i omgangen var at Wilberg fikk ballen på 16-meteren og klinket til med venstre beinet på halvvolley og treffer øverst på stolpen. Hvis den ballen hadde gått inn, ville årets mål allerede blitt scoret. Dermed kunne Galterud gå inn til pause med en 2–0-ledelse.

Etter sidebytte fortsetter mye av spillet som Galterud viste fram før pause. Men Galterud fikk drept kampen etter kun fire minutter i andre omgang. Anders Lundstadsveen kommer på et dypt løp, og blir spilt perfekt fra Jonas Strand og breisider ballen i mål.

Etter scoringen legger Galterud om til 4–4–2, uten at dette hjalp nevneverdig. Jømna kom på noen visitter i løpet av kampen, men i andre omgang fikk Elverumslaget en stor sjanse. Jømna fyrer av et skudd som Khalid Hacham redder mesterlig, men jammen meg så er han på returen og. Dermed klarte Hacham å holde nullen i debuten.

Galterud  fortsatte med de samme feilene som i første omgang, og Galterud roer inn en 3–0-seier. Totalt sett kom vi til 10–1 i målsjanser. Galteruds beste mann var nok Steffen Olsen som sammen med Martin Tangen sørget for en trygghet bak på banen. Neste kamp for Galterud er borte mot Vaaler om ei uke.

Galterud – Jømna/Heradsbygd 3–0 (2–0)

Furumoen, 30 tilskuere

Mål: 1–0: Ronny Wilberg (4), 2–0: Martin Tangen (37), 3–0: Anders Lundstadsveen (49).

Gule kort: Ingen.

Dommer: Tor Arnstein Berg, Kjellmyra IL.

Galterud (4–3–3): Khalid Hacham – Jon Olav Aase (Jon Eide fra 55. min.), Martin Tangen, Steffen Olsen, Kim Hangaard (Ole Morten Melby fra 55. min.) – Fredrik Lindberg, Ronny Wilberg, Anders Lundstadsveen (Mruts «Morris» Aregay fra 75. min) – Johnny Trøsberget (Nawid Hewad fra 89. min), Jonas Strand (Thomas Nystuen fra 80. min.), Gani Marolli (Richard Jansen fra 65. min.).