Ny seier til Galterud – som igjen betyr flere poeng!

I årets første bortekamp tok Galterud turen til Våler. Hovedbanen på Våler stadion var pløyd opp, så dermed måtte kampen spilles på reservebanen. Banestørrelsen var 90 x 45 meter, så dermed var det bare for Galterud å gå ut i hundre på den lille banen.

Og det ga uttelling ganske tidlig i kampen. Tidlig i kampen fikk Galterud straffespark, og midtstopper Steffen Olsen stilte seg opp ved 11-meteren. Olsen klinte til, men Vaaler-keeperen var på ballen og fikk ballen ut. Dermed ble det et straffebom for Galterud. Men GIF sin høyreback og kaptein Fredrik Lindberg har lange innkast, og det utnyttet Galterud i kampen. Et lang kast i retning Anders Lundstadsveen, som får headet ballen i mål innenfor femmeteren. Dermed sto det 1–0 til Galterud allerede etter seks minutter spilt. Galterud fortsatte i sitt vante spor, og satte fart framover utover omgangen. Etter 11 minutter fikk spiss Jon Eide ballen på kanten av sekstenmeteren og fyrte av et skudd helt oppe i krysset! Et fantastisk skudd som lagde hull i nettet.

Galterud ville ha flere scoringer, og hvittrøyene hadde absolutt sjanser nok. Men senere ut i omgangen fikk Galterud igjen straffe, men denne gangen var det Eide som fikk muligheten til å ta den. Men heller ikke denne gangen ville ballen i mål, og ballen trillet ut ved siden av målet. Vaaler fikk frispark på midtbanen, og det skulle vise seg å bli en farlig sjanse for vertene. Ballen går igjennom hele feltet, inkludert GIF-keeper Khalid Hacham, og ballen gikk i mål. Stillingen sto 1–2 etter 33 minutter spilt.

Inn mot pausa fikk Vaaler sin spiller nummer 13, Thomas Engebakken, rødt kort. Først fikk midtbanespilleren gult kort tidlig i kampen, og minutter før pausa taklet Engebakken Ole Morten Melby stygt bakfra, og fikk sitt andre gule kort. Vaaler ble til 10 mann. Sju minutter før sidebytte satte Galterud inn enda en scoring ved Mruts «Morris» Aregay. Gutten fra Eritrea dukket opp på returen og kunne enkelt sette inn 1–3.

Etter pause roet kampen seg ned, og på grunn av den lille banen var det vanskelig for Galterud å utnytte fordelen av å være en mann mer. Hele kampen ventet på det fjerde målet til Galterud, der det var mye spill mot Vaaler sin keeper. Men 1–4 kom ikke før 84. minuttet. Kaptein Lindberg skyter en markkryper av et frispark fra 25 meter og i mål. Fire minutter senere setter Giffarna inn femte for dagen, og igjen var det «Morris» som satte ballen i mål. På bakerste stolpe header han ballen i mål, og fastsatte kampen til 5–1 til Galterud.

Tre nye poeng til Galterud, og vi har nå seks poeng av seks mulige. Førstkommende torsdag kommer Sand på besøk til Furumoen, så igjen må folk møte opp for å heie på Giffarna!

Vaaler – Galterud 1-5 (1-3)

Våler stadion, 10 tilskuere

Mål: 0-1: Anders Lundstadsveen (6), 0-2: Jon Eide (11), 1-2: (33), 1-3: Mruts Aregay (38), 1-4: Fredrik Lindberg (84), 1-5: Aregay (88).

Gule kort: Anders Lundstadsveen.

Rødt kort: Thomas Engebakken, Vaaler.

Dommer: Simun Samuelsen, Ridabu IL.

Galterud (4-3-3): Khalid Hacham – Fredrik Lindberg, Martin Tangen, Steffen Olsen, Kim Hangaard (Nawid Hewad fra 75. min)- Anders Lundstadsveen (Mruts Aregay fra 85. min.), Ronny Wilberg, Ole Morten Melby – Gani Marolli (Jon Olav Aase fra 65. min.), Jon Eide, Mruts Aregay (Marius Reitan fra 45. min).